Să ne construim casă în munți sau să rămânem în oraș?

– Părinte, mulți oameni care aud toate aceste lucruri rele venind pentru creștini sunt îngrijorați și se gândesc serios să părăsească orașele și să rămână în munți. Dumneavoastră ce spuneți în această privință?

– A avea, copilul meu, soluții alternative la a rămâne într-o situație dificilă este un act corect și rațional. Însă, să trăiești continuu în neliniște și frică de ceea ce se va întâmpla, cum vei trăi, unde trebuie să mergi pentru a te salva în viitor și multe altele, este o mare greșeală. Și este o mare greșeală pentru că în spatele tuturor acestor neliniști și temeri se ascunde cel mai mare păcat care ne separă de iubirea lui Hristos. Acest păcat este o lipsă de încredere în Pronia Sa divină. Toate aceste neliniști și temeri pe care le avem cu privire la viitorul nostru arată cât de puțin credem, Îl iubim și ne încredem în Dumnezeu.

Luarea unor măsuri preventive care ne-ar putea ajuta în viitor să facem față mai bine unei situații dificile este un act înțelept și este foarte plăcut Domnului nostru. Dar a face mișcări pripite și imprudente, care arată mai mult panică și frică decât încredere în iubitul nostru Iisus, este greșit și o mare viclenie a satanei.

Noi, acum, în acești ani satanici dificili în care trăim, trebuie să-i luăm ca exemplu pe primii creștini. Așa cum ei erau întotdeauna gata să sufere persecuții, întristări și chinuri pentru dragostea lui Hristos, tot așa și noi trebuie să fim oricând pregătiți să dovedim tuturor, și oamenilor și îngerilor, că Îl iubim numai pe Domnul nostru Iisus. Numai în El ne încredem și numai pe El Îl urmăm!

Primii creștini au luptat împotriva fricii naturale a sufletelor lor cu încrederea absolută pe care o aveau în iubitul lor Iisus, de aceea nici nu s-au temut de amenințările și chinurile păgânilor. Ei știau foarte bine că pe acest pământ nu suntem permanenți, ci temporari, așa că au trăit doar cu gândul la veșnicie și la bucuria Raiului în brațele iubitului lor Iisus. De aceea au devenit sfinți!

Și asta este ceea ce trebuie să facem și noi acum. Să ne asemănăm lor în credință și să nu ne temem de amenințările lui antihrist, care ne amenință că dacă nu facem ceea ce vrea el și dacă nu luăm toate aceste lucruri satanice pe care le pregătește pentru noi, chipurile, pentru binele nostru, ne va lipsi de apă, mâncare și toate bucuriile pământului.

Frica pe care o seamănă în inimile noastre, să știți, este cea mai puternică și eficientă armă pe care satana o folosește pentru a ne supune. Să nu uităm asta niciodată, așa cum nu trebuie să uităm și altceva, că pe acest pământ am venit să trăim foarte puțini ani și apoi, în funcție de viața noastră, să trăim în veșnicie ori bucuria Raiului, ori deznădejdea iadului.

Patria noastră reală este Paradisul, așa că nu ar trebui să ne supere deloc dacă antihristul se grăbește să ne trimită cu o oră mai repede în Paradis.

Ceea ce îl sperie și îl înspăimântă mult pe satana este atunci când ne vede că nu ne temem de amenințările lui și nu ezităm să mărturisim cu credință profundă și putere că suntem creștini, fii ai iubitului nostru Iisus!

Să alungăm, așadar, din inimile noastre orice frică, orice împuținare sufletească și orice lașitate și să fim ca cele trei fetițe ale Sfintei Sofia, ca Pisti care avea 12 ani, ca Elpida care avea 11 ani și ca Agapi care avea doar 9 ani, cărora nu le-a fost frică să spună că sunt creștine și că Îl iubesc pe Iisus cu toată puterea inimii lor.

Au suferit multe martirii fără să le fi fost vreodată frică. De ce însă? Pentru că a fost cu ele tot timpul, de la începutul chinurilor, iubitul lor Iisus care le-a dat îndrăzneală și curaj, le-a ținut de mână și le-a zâmbit! Trei fetițe au suferit nenumărate chinuri și i-au rușinat pe păgâni.

Aș sugera tuturor să punem ca model în viața noastră aceste trei fetițe, pe Pisti (credință), pe Elpida (nădejde) și pe Agapi (dragoste) și să ne asemănăm lor în credința absolută, iubirea, încrederea pe care au avut-o în mult iubitul împărat al inimilor lor, Iisus.

Astfel, propun tuturor părinților și în special sfintelor mame creștine, să pună ca model de mamă creștină adevărată pe Sfânta Sofia, mama acestor trei fetițe, și să o imite.

Datorită acestei mame sfinte, și copiii ei s-au sfințit. Ea este cea care a insuflat marea iubire a lui Iisus copiilor ei. Mai întâi a trăit în inima ei dragostea divină a lui Iisus, iar apoi a transmis-o prin exemplu celor trei fiice ale sale.

Sofia a inspirat în copiii ei dragostea absolută pentru Dumnezeu și a alungat din sufletele lor de copii orice frică și tulburare, pe care satana încerca zadarnic să le-o strecoare în inimi.

La fel să faceți și voi, iubitele noastre mame. Iubiți-L mai întâi voi pe Domnul nostru Iisus cu toată puterea inimii voastre și apoi deveniți cel mai frumos exemplu pentru copiii voștri.

Nu lăsați niciodată frica de la diavol să vă călăuzească gândurile și faptele, ci lăsați mireasma iubirii lui Dumnezeu să se răspândească în sufletele voastre și în sufletele copiilor voștri și ca o melodie cerească să ziceți continuu din adâncul inimii voastre: „Iisuse al meu, te iubesc”!

Ca să revin însă la întrebarea voastră, dacă ar trebui să fugim cu toții acum în munți și în păduri, pentru a ne salva de teama evenimentelor pe care cu toții le simțim că vor veni, vă răspund direct că acest lucru este greșit.

Cu toate acestea, trebuie să subliniez că este un lucru bun și prudent, dacă avem sau putem cumpăra vreun teren departe de orașe, în zone împădurite liniștite, și să construim acolo o casă de refugiu.

În viitorul apropiat, acolo se vor aduna creștinii cu mare atenție și multe precauții pentru a săvârși în ascuns Sfintele Liturghii și pentru a se împărtăși. Preoții evlavioși vor vizita aceste adăposturi sfinte și vor săvârși și alte slujbe religioase creștine atunci când totul va fi interzis și urmărit penal.

Atunci liderul religios mondial al bisericii satanice a panreligiei din statele creștino-satanice va fi proorocul mincinos, iar liderul politic mondial al tuturor statelor unite de pe pământ va fi antihristul. Religia mondială oficială va fi din nou idolatrie, dar într-o formă nouă.

Unii oameni cred că toate acestea aparțin viitorului îndepărtat. Vă asigur că toate acestea se vor întâmpla în viitorul apropiat.

Noi ar trebui să ne pregătim de pe acum pentru toate acestea, pentru a ne întări sufletele cu mai multă credință, dragoste și încredere absolută în iubitul nostru Iisus, Împăratul inimilor noastre, singurul Hristos adevărat!

Deci, nu vă temeți, să-L iubim pe Hristos și El ne va spune ce trebuie să facem.

(Părintele Elpidie Vaianakis)

Lasă un comentariu